Jezdci Mercedesu zřejmě dostanou žlutou kartu

Jezdci Mercedesu zřejmě dostanou žlutou kartu

Niki Lauda naznačil, jak nejspíše dopadne diskuse uvnitř Mercedesu po vzájemné kolizi jezdců Merceesu v Rakousku.

Toto Wolff byl po víkendu pořádně nazlobený a nevylučoval zavedení týmových příkazů. Niki Lauda ale naznačuje, že to bude asi nakonec jinak.

„Chceme, aby ti dva volně závodili, ale pouze do té míry, že neskončí v sobě,“ řekl Niki Lauda pro Auto Motor und Sport. „Pokud to nebude fungovat a ke dvěma a půl nehodám v Barceloně, Montrealu a Spielbergu se přidá další, pak si vyhrazujeme právo na všechny kroky.“

Wolff a možná i další lidé z Mercedesu si pozvou oba jezdce na kobereček ve čtvrtek ráno do Brackley.

Další postup, který Lauda naznačuje, by se dal označit jako žlutá karta. Hamilton a Rosberg dostanou poslední varování. Pokud by došlo ke kolizi znovu, přistoupil by Mercedes k ráznějším krokům.

V obou šampionátech má Mercedes nyní náskok „dvou závodů“. V případě Poháru konstruktérů 103 bodů, takže i kdyby dvakrát nebodoval a Ferrari získalo dvakrát plný počet bodů, zůstaly by stříbrné šípy v čele. Mezi jezdci je to podobné. Rosberg má na Vettela náskok 57 bodů.

Podle Laudy se ale body počítají až na konci, kde by mohly chybět.

Lauda současně připouští, že pokud bude mít Mercedes titul mezi týmy jistý, mohou si to v posledním závodě jezdci o titul rozdat už poněkud ostřeji.

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud