Jezdci Mercedesu jsou nadšení ze čtvrtého dvojitého vítězství v letošní sezóně

Jezdci Mercedesu jsou nadšení ze čtvrtého dvojitého vítězství v letošní sezóně

Mercedes zažívá snový start do letošní sezóny formule 1, když jeho piloti Valtteri Bottas a Lewis Hamilton ve čtvrtém závodě sezóny, Velké ceně Ázerbájdžánu, letos počtvrté obsadili první dvě pozice.

Bottas si po startu z pole position dojel pro druhý letošní triumf, ačkoliv se mu Hamilton v závěru závodu přibližoval.

„Byl to ve skutečnosti těžký závod, ačkoliv vpředu se toho možná až tolik nedělo. Lewis na mě neustále vyvíjel tlak, takže jsem nemohl udělat žádné chyby. Všechno jsem měl ale pod kontrolou, takže jsem rád, že jsem dojel do cíle a dosáhl na toto první místo,“ radoval se Bottas.

Druhým vítězstvím v sezóně se navíc Fin o jeden bod vrátil do čela průběžného pořadí. „Znamená to pro mě hodně. Je neuvěřitelné, na jaké úrovni jako tým nyní závodíme, chci proto klukům říct, že jsem hrdý, když toho mohu být součástí. Všichni si vedeme opravdu dobře. Pro mě je to teprve páté vítězství, takže je to samozřejmě dobrý pocit.“

Hamilton letos podruhé poražen

Také jeho týmový kolega Hamilton, který vyhrál předchozí dva závody v Bahrajnu a Číně, vyzdvihl výkon Mercedesu.

„Je to úsilí týmu. Všichni v továrně pracují bez přestávky. Každý rok přicházejí s větším hladem po úspěchu a je to skutečný odraz síly týmu. Jsme hrdí na každého a vděční, že jsme toho součástí,“ řekl Hamilton.

„Byl to skutečně skvělý závod. Pro jednou jsme byli schopni po celou dobu tlačit, takže to bylo celkem v pohodě.“

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud