Jezdci McLarenu vydělali na penalizacích soupeřů a vyrazí z druhé řady | Foto: Getty Images / Mark Thompson

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Jezdci McLarenu vydělali na penalizacích soupeřů a vyrazí z druhé řady

Poprvé od podniku v Maďarsku postoupili mezi deset nejrychlejších v kvalifikaci na Velkou cenu Itálie formule 1 oba jezdci McLarenu. Lando Norris zajel sedmý a Daniel Ricciardo osmý čas, na roštu ale díky penalizacím soupeřů povyskočí až do druhé řady.

Brit skončil jen těsně za oběma jezdci Mercedesu. Na pátého Lewise Hamiltona ztratil 60 tisícin sekundy a šestého George Russella 42 tisícin.

Na roštu si ale polepší na třetí místo, když vytěží z penalizací Hamiltona, Maxe Verstappena, Sergia Péreze a Carlose Sainze.

„S dneškem jsem velmi spokojen. Velmi spokojen. Myslím, že to bylo nejlepší, čeho jsme mohli dosáhnout. Byli jsme velmi blízko tomu, abychom byli před mercedesy, ale nejsme ani tak daleko, což je také velmi dobrý počin,“ řekl Norris.

„Pár lidí má pro zítřek penalizaci, což nám dá lepší pozici. Snad toho využijeme, budeme mít čistý závod a získáme nějaké body.“

Ricciardo v Q3

Zatímco Norris postoupil mezi deset nejrychlejších v kvalifikaci i v posledních dvou podnicích, Ricciardo se do Q3 dostal po letní přestávce poprvé.

„S Q3 jsem spokojen, jsem rád, že jsem znovu v té bodované polovině. Už to bylo nějakou dobu, tak jsem rád,“ řekl Ricciardo, který vloni na Monze za volantem mclarenu vyhrál před druhým Norrisem.

„Je pro mě stále složité cítit vůz na limitu a vědět, co bude za zatáčkou. S Q1 a Q2 jsem byl ale spokojen, zajel jsem tam dobrá kola. Díky penalizacím na roštu vyděláme nějaké pozice. Kvalifikaci jsme zakončili na lepším místě, než na jakém jsme byli tento víkend, takže mám radost, že jsme to poskládali dohromady,“ dodal Ricciardo, který bude startovat ze čtvrtého místa.

Doporučujeme

Články odjinud