Jezdci McLarenu vydělají na Leclercově penalizaci

Jezdci McLarenu vydělají na Leclercově penalizaci

Piloti McLarenu Fernando Alonso a Stoffel Vandoorne do zítřejší Velké ceny Rakouska vyrazí z 13. a 15. pozice. Oba si přitom polepší o jednu pozici oproti svému kvalifikačnímu výsledku díky penalizaci Charlese Leclerca za výměnu převodovky, která jezdce Sauberu odsune.

Alonso z první části kvalifikace postoupil s jedenáctým nejrychlejším časem. V Q2 obsadil celkové čtrnácté místo, díky Leclercově penalizaci si však o pozici polepší.

„V dnešní kvalifikaci jsme odvedli maximum, ale tohle není pozice, kde chceme být. Zítra musíme mířit na body, teď přemýšlíme nad nejlepší strategií. Máme volnou ruku při volbě pneumatik pro start a všechny možnosti jsou pro nás otevřené. Jsem relativně optimistický,“ řekl Alonso.

„Ve svém posledním kole jsem byl o dvě desetiny pomalejší než v předchozím kole. Před posledními dvěma zatáčkami jsem si řekl 'zkus to projet na plný plyn, třeba se mi podaří získat ty desetiny zpět', ale už to bylo přes limit...“

Vandoornovi utekl postup z Q1 o sedm tisícin sekundy

Už v první části kvalifikace vypadl z dalších bojů Vandoorne, který obsadil coby první nepostupující šestnácté místo. Patnáctý Lance Stroll z Williamsu přitom před ním měl náskok pouze 7 tisícin sekundy.

„Byla to velmi vyrovnaná kvalifikace a pro mě nedopadla dobře. Dnes odpoledne jsem neměl žádný zvláštní problém. Včera jsme toho na voze hodně změnili, ale dnes jsme to nechali beze změny. I tak to ale bylo trochu jiné při přezutí z jedné sady na druhou, což je těžké vysvětlit. Možná je to v přípravě pneumatik, nebo ostatní vozy jedou zahřívací kola, než začnou s těmi ostrými,“ řekl Vandoorne.

„Všichni, kdo se dotkli těchto žlutých klobásových obrubníků, si poškodili vůz. I dnes odpoledne v kvalifikaci jsem si trochu poškodil auto, a to jsem se ani nedotkl žádného z těch obrubníků. Jsou hodně drsné. Nevidím důvod je tam dávat, když vyjedete tak daleko do únikové zóny, tak jako tak ztratíte čas. Kvalifikace byla více méně podle očekávání, zítra uvidíme, co přinese závod.“

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud