Jezdci McLarenu si hodně slibují od dlouhých korejských rovinek

Jezdci McLarenu si hodně slibují od dlouhých korejských rovinek

McLaren v Koreji nutně potřebuje velký výsledek, shodovali se před víkendem tým i jezdci. Kvalifikace jim ovšem situaci poněkud zkomplikovala.

Jeongam je pro všechny neprobádanou destinací. Týmy se před víkendem mohly spoléhat pouze na počítačové simulace. Lewis Hamilton, který v posledních závodech nabral velké bodové manko, do zítřejšího závodu odstartuje jako čtvrtý.

"Tým odvedl neuvěřitelnou práci v tom, že se mu podařilo nasadit všechny technické novinky. Všichni kolem trati odvedli skvělý výkon. V tréninku jsme byli velice rychlí, tak nevím, kde Red Bull vzal půlsekundu k dobru ve třetí části kvalifikace. Důležité je pamatovat si, že jsme stále ve hře, starty se nám obvykle daří a jsou tu dlouhé rovinky, což by mělo hrát v náš prospěch.

Myslím, že jsme konkurenceschopní. Vůz ještě nikdy nebyl tak dobrý a při jízdě na delší vzdálenosti jsme silní. Musíme se snažit odvést co nejlepší práci s tím, co máme k dispozici. Od kluků v továrně nebo tady na trati nemůžeme chtít víc a myslím, že ani já jsem nemohl odvést lepší výkon. Ale ano, zítra můžeme mít velmi dobrý závod."

Lewis Hamilton může při troše štěstí reálně pomýšlet na stupně vítězů, avšak Jenson Button má situaci složitější. Do závodu vystartuje ze sedmé pozice.

"Včera a dneska ráno jsem byl s autem velice spokojený. Vyvážení bylo velice dobré, vypadalo to slibně. Odpoledne jsem však měl problémy se zahříváním pneumatik a příliš často se mi blokovala přední i zadní kola. Neměl jsem dostatečnou přilnavost a tím pádem i rychlost.

Zítra to bude dost těžké, ať už bude počasí jakékoliv. Dobrá zpráva je, že startuji z čisté strany roštu a po první zatáčce následuje pár dlouhých rovinek, takže první kolo bude hodně zábavné!"

Doporučujeme

Články odjinud