Jezdci manažera nepotřebují, říká Ecclestone. Hamilton ale jednoho hledá

Kariéru Lewise Hamiltona už nebude řídit jeho otec Anthony, proto si bývalý mistr světa hledá nového manažera. Ecclestone sice namítá, že žádného nepotřebuje, ale snažil se do Hamiltonovy pozornosti vloudit.

Šampión sezóny 2008 a šéf formule 1 se společně sešli, aby si odlehčeným tónem popovídali o některých aktuálních tématech.

"Upřímně, dostal jsem hodně nabídek, ale s rozhodnutím nepospíchám," řekl Hamilton o výběru nástupce svého otce. "Jsem u fantastického týmu, kde je mnoho schopných lidí, takže v tuhle chvíli manažera nepotřebuji."

Ecclestone pohotově zareagoval: "Jezdec manažera nepotřebuje. Gerhard Berger je nejlepší příklad. Dělal si manažera sám a vydělával víc, než kdokoliv jiný v době, kdy závodil. Jsem si jistý, že si domluvil lepší smlouvy, než kdyby měl vedle sebe manažera."

"Bernie, můžu jim říct o tvém telefonátu," zeptal se Hamilton. "Jistě," odpověděl Ecclestone. "Zkoušel jsem se mu dovolat, že sháním práci, ale on to nezvedl."

"Když jsem si zkontroloval hlasovou schránku, byl tam Bernie a říkal, že hledá práci," smál se Hamilton. Na otázku, jaká byla jeho odpověď, řekl: "Že mu zavolám nazpět." "Takže jsem evidentně nebyl dost dobrý," dodal Ecclestone.

Manažera jako jeden z mála v současné formuli 1 nemá také Sebastian Vettel, který by podle šéfa F1 mimochodem tvořil s Hamiltonem ideální dvojici. Tyto dva jezdce by Ecclestone chtěl, kdyby šéfoval týmu.

Zajímavé bylo také téma Ron Dennis, jehož loni vyprovodil z formule 1 ven Max Mosley po aféře lhaní při GP Austrálie. "Co se týče závodů, tak jeho přítomnost nic nemění, ale jsem vždy velmi rád, když je přítomen," řekl Hamilton. "Protože s ním mám velmi úzký vztah. Obdivuji, co ve své kariéře dokázal a co udělal pro tým. Bez něj bych tu nebyl."

Ecclestone názor na Dennise s Mosleym evidentně nesdílí. "Měl by jezdit na závody častěji. Do formule 1 patří," pronesl.

Doporučujeme

Články odjinud