Jezdci Haasu budou ve Spa jezdit s vozem stejné specifikace

Jezdci Haasu budou ve Spa jezdit s vozem stejné specifikace

Haas potvrdil, že Kevin Magnussen i Romain Grosjean pojedou ve Spa s vozem stejné specifikace.

Romain Grosjean nebyl spokojený se svým vozem. V Silverstonu se proto vrátil ke specifikaci z Austrálie a to po celý víkend. V závodě nakonec oba jezdci vzájemně kolidovali, takže experiment nebyl dotažen do konce. Grosjean si ponechal vůz také v Německu a Maďarsku. Magnussenův vůz dostal další nové díly.

„Ve Spa pojedeme s vylepšeným autem, se kterým jsme jeli v Hockenheimu,“ řekl Steiner.

„Dozvěděli jsme se z toho poměrně hodně. Pokusili jsme se vylepšit auto změnou některých komponent. Oba vozy budou stejné specifikace a doufejme, že se o nich můžeme dozvědět něco více.“

Podle Steinera se pozornost týmu už částečně přesouvá na vůz pro rok 2020. Tým zatím neví, zda ve zbytku sezóny nasadí ještě drobná vylepšení nebo větší soubor novinek.

Rozhodně je ale o co bojovat. Haas je nyní předposlední, ale ve středu pole je to velmi těsné. Na Toro Rosso na pátém místě ztrácí 17 bodů. 

„Všechno je možné, ale je to těžké, protože náš vůz v závodech nefunguje dobře,“ pokračuje Steiner. „Přesto se budeme snažit získat maximum. Doufejme, že budeme moci získat pár dalších dobrých výsledků, a pak uvidíme, kde v žebříčku skončíme.“

Foto: Getty Images / Charles Coates

Doporučujeme

Články odjinud