Jezdci Force Indie musí zhubnout, tým má problém s hmotností

Jezdci Force Indie musí zhubnout, tým má problém s hmotností

Force India má letos velmi vysoké ambice ale také kupu problémů. Podaří se je vyřešit?

Skončit mezi prvními čtyřmi je povinnost. Force India letos obhajuje loňské historicky nejlepší umístění v šampionátu. Ráda by ale ještě více — dostat se mezi první tři. Už nyní ale připouští, že to bude velmi těžké.

„V současné době bojujeme s Toro Rosso, Renaultem a Haasem,“ uvedl Fernley pro Auto Motor und Sport. „Williams je stále příliš rychlý. Ale doženeme to, sezóna je dlouhá.“

Force India se může spolehnout na motor Mercedesu, ale se šasi má problémy. Tým se trápí s vyvážením a vůz je také asi o 10 kg těžší, než by musel být s ohledem na minimální hmotnost danou pravidly.

Důvodů je několik. Těžší je nový motor Mercedesu, který toho musí letos vydržet více. Větší hmotnost má také převodovka. Force India měla navíc problém se zadním nárazovým testem, takže musela nárazové struktury posílit. A v neposlední řadě jsou zde důsledky nových pravidel. Ty se neodrážejí jen v oblasti vozu ale také na jezdcích.

Pérez i Ocon mají hmotnost 72 kg a nabrali svalovou hmotu. Tým už jim řekl, že až dorazí do Melbourne, musí váha ukazovat 70 kg. Pérez tak asi v nejbližších týdnech Tacos vynechá.

Kvůli vyšší hmotnosti a časovému manku Force India ani neplánuje v závěru testů kvalifikační simulace.

Velké balíky vylepšení mají přijít v Bahrajnu a Španělsku. 

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud