Jezdci Force Indie jsou předmětem přestupových spekulací, těší je to

Jezdci Force Indie jsou předmětem přestupových spekulací, těší je to

V italském paddocku pokračují diskuze o možné vlně přestupů, kterou by spustil případný Schumacherův konec kariéry.

Trh s jezdci je v současnosti víceméně zmrazen, protože všichni čekají, jak se rozhodnou Schumacher, Hamilton a Ferrari s Massou. Tito tři piloti mají potenciál výrazně zamíchat startovní pole.

Hlavním tématem posledních dnů je tvrzení Eddieho Jordana, že Hamilton zamíří do Mercedesu. Velkým favoritem na sedačku u McLarenu by pak byl Paul di Resta. "Jsou to spekulace," komentoval skotský pilot a k situaci na trhu s jezdci dodal: "Nevím, protože klíč nedržím já. Spekulace jsou vždy příjemné, je příjemné vidět zájem, ale nemůžu se tím nechat unést."

Jeho týmový kolega Nico Hülkenberg teď bývá nejčastěji spojován se sedačkou u Ferrari, pokud Massa nedostane novou smlouvu. Německý pilot samozřejmě odmítl říct, jestli s Maranellem jedná, ale stejně jako Di Resta je podobnými zprávami potěšen.

"Ano, je to dobré a pozitivní, pokud jste spojováni s takovým týmem, ale teď musíme znovu závodit," uvedl. "Je tu tolik spekulací, ale já jsem oddaný Force Indii. Zbývá ještě osm závodů, dlouhá cesta, takže se musíme soustředit a pokusit o další podobné výkony (jako ve Spa)."

V každém případě v zákulisí koluje informace, že minimálně jeden z jezdců Force Indie už má na příští rok smlouvu s jinou stájí.

A co říkají klíčový hráči? Schumacher si trvá na svém, ještě se nerozhodl. Jordanovo prohlášení ho nechává chladným. "Jo, četl jsem to, nebo jsem to slyšel, ale samozřejmě to nebudu komentovat. Žádné další prohlášení neudělám, jasně jsme vám řekli, že vám sdělíme v říjnu, jak to bude."

Stejně tak Hamilton tvrdí, že se zatím nerozhodl, kde bude závodit příští rok. McLaren s ním stále jedná a týmový kolega Button očekává, že ke změně nedojde. Spekulace o přestupu do Mercedesu ho zaskočily.

"Byl jsem překvapený, když jsem to četl. Nemám tušení, jestli na tom něco je. Myslím, že příští rok budu mít stejného týmového kolegu," odhadl starší z jezdců McLarenu.

Doporučujeme

Články odjinud