Jezdci Force India splnili cíl - oba dojeli

Fisichella minul svůj box, jel podle zvyku z loňské sezóny.

Piloti stáje Force India splnili svůj cíl dojet závod. Adrian Sutil skončil desátý, Giancarlo Fisichella dvě příčky za ním.

Sutil se zapletl do hromadné kolize krátce po startu, ztratil část předního křídla a musel do boxů. "Start se mi povedl, ale pak tam myslím Webber zpomalil a já neměl kam uhnout," komentoval Němec příčinu kolize.

Po neplánované zastávce se navíc zdržel za Nickem Heidfeldem, kterého se mu nedařilo předjet. "Po prvním safety caru šlo vše dobře. Měli jsme dobrou strategii, měkké pneumatiky jsme použili na prostřední stint. Po restartu se mi podařilo předjet několik aut." Dalších nehod se už Sutil vyvaroval a s celkovým desátým místem je spokojen.

Zkušenější Fisichella se dokonce po výjezdu safety caru krátce objevil na bodovaných pozicích, ale pak ztratil několik sekund, když chyboval při nájezdu k mechanikům. "Byl jsem zmaten. Loni jsme měli v pitlane vždy poslední garáž, takže jsem přejel a musel být zatlačen zpátky. Moc mě to mrzí, protože myslím, že jsme mohli dosáhnout dobrého výsledku," litoval Ital své chyby. Závod však hodnotil pozitivně, protože podle svých slov s týmovým kolegou dokázal držet krok s ostatními soupeři, proto se už těší do Malajsie.

Šéf týmu Dr. Vidžaj Mallya je z výsledku dokonce nadšen. "Vzhledem k relativně pozdnímu debutu VJM02 a změnám, které jsme podnikli v uplynulé zimě, je fantastický úspěch dojet s oběma vozy do cíle," radoval se Ind. Pochválil také oba jezdce, kteří podle jeho slov potvrdili, že vůz dosáhl zlepšení v oblasti rychlosti a vyvážení. "Je to dobrý začátek," dodal.

Doporučujeme

Články odjinud