Jezdci Ferrari se pokusili do Q3 dostat na střední sadě, nevyšlo to ani jednomu | Foto: Getty Images / Mark Thompson

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Jezdci Ferrari se pokusili do Q3 dostat na střední sadě, nevyšlo to ani jednomu

Ferrari zaznamenalo v kvalifikaci na Velkou cenu Rakouska formule 1 nejhorší výsledek od loňského podniku v Bahrajnu, kdy ani jeden z jezdců nepostoupil mezi deset nejrychlejších do Q3.

Carlos Sainz byl letos potřetí lepším z pilotů Scuderie, když v kvalifikaci na Red Bull Ringu obsadil jedenácté místo.

Španěl se pokusil do třetí části kvalifikovat na střední sadě pneumatik, na které by v tom případě také startoval do závodu. Do Q3 však nepostoupil o šest tisícin sekundy.

„Dnes jsme se rozhodli trochu zariskovat a pokusit se do Q3 dostat na střední sadě pneumatik. Po slušném prvním pokusu na té sadě jsme to zkusili znovu, bohužel se mi to ale o šest tisícin sekundy nepodařilo. Samozřejmě s tím nejsem spokojen, protože to bylo velmi těsné a my nemohli ukázat zlepšení, které jsme tento týden udělali,“ řekl Sainz.

„Poslední dny jsme pracovali na vyvážení, nastavení a mém jezdeckém stylu, v Q3 to mohlo být dobré. Závod je ale zítra a naším cílem je mít tady v Rakousku další silný závod a získat co nejvíce bodů,“ dodal Španěl.

Na střední sadě neuspěl ani Leclerc

Dostat se do Q3 na střední sadě se pokusil také druhý pilot Ferrari Charles Leclerc. Monačan nakonec o čtyři setiny zaostal za Sainzem a obsadil dvanáctou pozici.

„Po dnešní kvalifikaci mám smíšené pocity. Na jednu stranu jsme si byli vědomi risku, že nepostoupíme do Q3, protože kvůli naší strategii chceme naše nejrychlejší kolo v Q2 zajet na střední sadě. Kolo samotné bylo docela dobré. Bohužel někteří naši soupeři skončili před námi na stejné sadě, což je ta smolná stránka,“ řekl Leclerc.

„Naše závodní rychlost je o tomto víkendu dobrá a máme volnou možnost volby pneumatik pro start. Musíme analyzovat, která strategie je pro zítra nejlepší, když uvážíme, že je před námi celkem dost vozů, které startují na střední sadě.“

Doporučujeme

Články odjinud