Jezdci chtějí rozdělit monackou kvalifikaci kvůli pomalým vozům

Větší počet aut a značné rozdíly v rychlosti přiměly jezdce uvažovat o rozdělení startovního pole v první části kvalifikace v Monte Carlu, aby nedocházelo k potížím kvůli hustému provozu.

Trať v ulicích monackého knížectví je úzká a nemá téměř žádné únikové zóny, takže nejen provoz, ale také případné nehody by mohly značně zamíchat kvalifikačními souboji. Nápad na rozdělení startovního pole pro první část kvalifikace chtějí jezdci prodiskutovat s ředitelem závodu Charliem Whitingem.

"Pokud vezmou šest až osm nejrychlejších nebo nejpomalejších vozů a ostatní budou mít kvalifikaci zvlášť, bude to asi dobrý nápad pro obě skupiny," řekl Bruno Senna, jenž disponuje nejpomalejším monopostem. "Nechceme, abych nás někdo mnohem rychlejší předjížděl a oni nechtějí v každém kole narážet na někoho pomalejšího. Uvidíme, jak by to vyšlo časově. Předpokládám, že možné to je."

Souhlasně se s rozdělením startovního pole pro kvalifikaci vyjádřili také Jarno Trulli a Robert Kubica. Grand Prix Monaka je na programu týden po závodě ve Španělsku.

Doporučujeme

Články odjinud