Jezdci chtějí, aby se jich FIA ptala na všechny změny ve formuli 1

Jezdci chtějí, aby se jich FIA ptala na všechny změny ve formuli 1

Asociace jezdců Grand Prix se hlásí o slovo, chce se vyjadřovat k budoucnosti formule 1. Piloti se domnívají, že jejich názory musí Mezinárodní automobilová federace alespoň vyslyšet.

Rubens Barrichello, Sebastian Vettel a Felipe Massa se sešli s prezidentem FIA Jeanem Todtem a vysvětlili mu, že jezdci chtějí větší interakci s automobilovou federací. Ta by měla naslouchat jejich názorům například na nová pravidla či tratě.

"Bylo to OK," řekl k jednání Barrichello pro Autosport. "Potřebovali jsme probrat tři nebo čtyři věci a on byl velmi otevřený. Jean už pracoval se dvěma jezdci a s Felipem má díky Nicolasovi (Todtovi) velmi dobrý vztah, takže to bylo OK."

"Vše, co chceme, je, aby Asociace jezdců Grand Prix byla blíže budoucnosti tohoto sportu. Takže kdykoliv udělají nové křídlo, nový okruh nebo cokoliv, měli bychom mít právo hlasovat. Je to velmi dobré. Byl velmi vstřícný."

Jako příklad uvedl Brazilec okruh v Jeongamu. Nájezd a výjezd z boxové uličky jsou nevyhovující a především na základě stížností jezdců dojde k jejich přepracování. Kdyby se jezdci mohli vyjádřit dřív, vše mohlo být opraveno už před letošním závodem.

Doporučujeme

Články odjinud