Jezdci a závody jsou stejně dobré jako před čtyřiceti lety, míní Stewart

Jezdci a závody jsou stejně dobré jako před čtyřiceti lety, míní Stewart

Jackie Stewart odmítá zatracování současné formule 1 za současného nostalgického vzpomínání na 60. a 70. léta. Grand Prix jsou podle něj stejně zajímavé jako dřív.

"Nemyslím, že by Sebastian Vettel byl v něčem jiný než Jim Clark, Graham Hill, Jack Brabham nebo jiní jezdci, kteří vyhráli šampionát více než jednou," uvedl Stewart pro Autosport. "Tito jezdci jsou stejní, mají stejnou touhu, chtíč, soustředění, nasazení a talent od boha rozvinutý na nejvyšší úrovni."

"Takže jako jednotlivci nejsou odlišní, máme jich tu teď hodně a výkonnost vozů je více vyrovnaná, takže díky tomu budou závody lepší. Rok 2010 byl podle mě stejně dobrý jako konec šedesátých a začátek sedmdesátých let."

Podle Stewarta jsou všichni přední jezdci současné formule 1 na vysoké úrovni. A Vettel se může ještě výrazně zlepšit. "Je to mladý jezdec," řekl o letošním mistru světa. "Vzpomínám si, že když mi bylo 23, začal jsem závodit v autech. Bylo mi 23 a jemu je taky 23, přitom se stal mistrem světa."

"Marku Webberovi je 34. Vím, že když mně bylo 34, byl jsem lepší než ve třiadvaceti, takže si myslím, že Sebastian bude ještě lepší, než je teď. Webber je stále ve hře a Kubica by mohl být jednoho dne mistrem světa."

"Také je tu Jenson se svým nejhladším a nejčistším jezdeckým stylem ze všech. A Lewis je pravděpodobně nejlepší závodník, zatímco nejlépe vybavený je pořád Alonso. Je tu výjimečná skupina velmi schopných lidí."

Současné startovní pole je podle Stewarta nejlepší, jaké kdy ve formuli 1 bylo.

Doporučujeme

Články odjinud