Jezdce Red Bullu překvapil Hamiltonův čas

Webber v závodě neočekává příliš mnoho předjíždění.

Red Bull má v posledním závodě sezony jasný cíl - udržení druhého místa mezi jezdci v podání Sebastiana Vettela. Dnešní kvalifikace tomu hodně napomohla. Vettel byl druhý nejrychlejší a Mark Webber se umístil třetí. Oba piloti Brawnu jsou hned za nimi.

"Ztráta na první místo nás oba překvapila. Lewis tu byl rychlý celý víkend. McLarenu to teď jede - v první a druhé části kvalifikace jsme se o jeho síle mohli přesvědčit. Uvidíme, jakou mají týmy připravenou strategii.

Víc jsme toho dnes udělat nemohli. Nemůžeme se spolehnout na systém KERS. Vůz jede dobře, už se těším na zítřek," prohlásil Sebastian Vettel.

Mark Webber se stal vítězem Grand Prix Brazílie. Úspěšnou sezonu 2009 by rád zakončil bojem o vítězství na okruhu Yas Marina.

"McLaren je bezpochyby rychlý. Lewisův čas mě překvapil. Dnešní výsledek reflektuje vývoj druhé poloviny sezony. Lewis byl silný na mnoha okruzích. Já a Seb jsme jeli na maximum. Se svým kolem jsem spokojený. Co se předjíždění týče, je tu jedna velmi dlouhá rovinka, ale téměř všichni mají stejné nastavení přítlačného křídla. Myslím, že to nebude jako v Interlagosu, ale zase by to mohlo být lepší než v Barceloně," řekl australský jezdec.

Doporučujeme

Články odjinud