Jezdce Mercedesu dělilo sedm tisícin

Jezdce Mercedesu dělilo sedm tisícin

Piloti Mercedesu obsadili v kvalifikaci na Velkou cenu Singapuru první řadu. Šestou letošní pole position získal Lewis Hamilton o sedm tisícin před Nicem Rosbergem.

Svůj poslední pokus přitom Brit začal probrzděním v nájezdu do první zatáčky. Chybu však ve zbytku kola dokázal napravit a ještě přitom těsně porazit svého týmového kolegu.

„Skončit s takovým výsledkem je dobré pro tým,” poznamenal Hamilton. „Ve svém posledním pokusu jsem v první zatáčce probrzdil a ztratil spoustu času, dokázal jsem se ale vrátit zpátky. Ztratil jsem dvě desetiny, ale pokračoval jsem a bylo to lepší a lepší.”

V zítřejším závodě přitom podle něj budou hrát velkou roli hlavně pneumatiky. „Před víkendem jsme měli představu o tom, jak se budou pneumatiky chovat, ale když jsme absolvovali dlouhé jízdy (v tréninku), viděli jsme velký rozdíl oproti tomu, co jsme čekali. Starat se o tyhle pneumatiky není snadné, myslím ale, že to zítra bude pro fanoušky skvělý závod.”

14F1Singapur2014-4778.jpg14F1Singapur2014-4916.jpg14F1Singapur2014-5610.jpg

Jeho týmový kolega a vedoucí muž průběžného pořadí řekl, že před kvalifikací musel vyměnit brzdy a to jej stálo pole position.

„Před kvalifikací jsme vyměnili brzdy a já si musel zvyknout na jiné, což byla výzva,” řekl Rosberg. „Čekali jsme to, ale zabralo mi nějaký čas, než jsem se do toho dostal, také vyvážení bylo jiné vzhledem k tomu, jak se trať ochlazovala. Musel jsem se úplně přizpůsobit nastavení a to mi zabralo nějaký čas.

Sedm tisícin, když se za tím ohlédnu, tak je to nic. Kdybych trochu přidal tady a támhle, mohl jsem to mít. Lewis pro zisk pole position odvedl skvělou práci, takže je to fér. Druhé místo je dobré, i když první by bylo lepší.

Hodně se opotřebovávají pneumatiky, jsem ale sebejistý, jelikož moje včerejší dlouhé jízdy byly dobré. Jsem dobře připraven a mám z toho dobrý pocit.”

Doporučujeme

Články odjinud