Jezdce McLarenu druhé místo v šampionátu nezajímá

Jezdce McLarenu druhé místo v šampionátu nezajímá

Zatímco Fernando Alonso stojí o druhé místo a titul vicemistra, Lewise Hamiltona a Jensona Buttona nezajímá. Pro piloty McLarenu je důležitý jen titul.

Sebastian Vettel vyhraje letošní šampionát s pravděpodobností, která hraničí s jistotou. Ostatní jezdci proto bojují už jen o druhé místo. Fernando Alonso ho chce.

"Jakékoliv místo kromě prvního znamená, že jste první, druhý, třetí nebo čtvrtý prohrávající," deklaroval svůj nezájem Lewis Hamilton. Jenson Button ho doplnil: "To asi není cíl (skončit druhý), že? Když vyhrajete šampionát... Pokud jste šampionát ještě nevyhráli, asi je to jiné, ale když ano, tak chcete jen dál vyhrávat."

Piloti McLarenu ale budou o druhé místo v šampionátu stejně bojovat, a to protože touží vítězit v Grand Prix. Velmi rádi by také ukončili letošní neporazitelnost Red Bullu v kvalifikacích.

"To by bylo fantastické," řekl Hamilton. "Pro tým, abychom byli jediní, kdo dokázal Seba sesadit z pole position, to by bylo dobré. Chceme se dostat před red bully tento víkend."

Buttona tento cíl zajímá také. "Z pohledu šampionátu by to neznamenalo žádný rozdíl, ale bylo by hezké se tu kvalifikovat na pole position, nebo alespoň v první řadě. Pokud se nám podaří tady závod vyhrát a pokračovat tak do konce sezóny, byl by to dobrý výchozí bod pro příští sezónu."

Doporučujeme

Články odjinud