Jestli jste citliví, sledujte dětské pořady, říká k vulgaritám Vettel

Jestli jste citliví, sledujte dětské pořady, říká k vulgaritám Vettel

Sebastian Vettel se sice omluvil za sprostá slova, která užil v pozávodním rozhovoru na stupních vítězů v Abú Zabí, ale podle něj je tento incident zbytečně nafouknutý.

Vettel a Räikkönen použili na pódiu anglické vulgární slovo "shit", což se nelíbilo části veřejnosti. FIA proto poslala týmům varovný dopis, ať své jezdce umravní, v opačném případě jim budou hrozit tresty.

Vettel se krátce po posledním závodě omluvil a slíbil, že už se to nebude opakovat, ale s četnými dotazy na toto téma už ztratil trpělivost. "Pokud jste citliví, měli bystě se dívat na nějaké dětské pořady," řekl. "Máte v ruce dálkové ovládání (od TV). V posledním závodě to nebylo úmyslné."

Podle německého závodníka se nejednalo o nic, co by si zasloužilo zvláštní pozornost. "Bylo zbytečné kolem toho dělat takový humbuk. Ale pokud jsem řekl nějaké nevhodné věci, tak se v každém případě omlouvám. Ale nemusím toho měnit moc, aby to bylo v tomto ohledu v pořádku."

Podle jeho týmového kolegy Marka Webbera k takovým incidentům přispívá, že první rozhovory s jezdci nově od Velké Británie probíhají hned na stupních vítězů.

"Co se týče vulgarit, nikdy nezmizí. Nikdy nebudou daleko," komentoval. "Jste plní adrenalinu. Jste vzrušení. Obvykle za sebou máte neuvěřitelnou Grand Prix, takže občas použijete nevhodné výrazy, ale teď si na to musíte dávat pozor. Je to další moment víkendu, kdy si musíte dávat pozor."

Ovšem Webber použil vulgaritu hned při hodnocení nového systému rozhovorů na stupních vítězů. "Je to nový formát... Určitě jsem nebyl nadšený, když tam v Silverstonu nahoře byl tisíc hodnostářů. Pódium by podle mě mělo být pro jezdce, pro nikoho jiného."

"Jasná oslava jezdců a jejich úspěchů. Ne aby tam před nimi stáli všichni a každý měl svých pět minut. To mě nas*alo (pissed off). Potřebujeme skutečné vlajky (nad hlavami jezdců). Ty elektronické vlajky vypadají blbě. Potřebujeme skutečné vlajky vlající ve větru. Rozhovory s jezdci na pódiu? To je u mě 50 na 50."

Doporučujeme

Články odjinud