Ještě nás neodepisujte, říká Schumacher

Tým Mercedes GP a Michael Schumacher čelí v některých kruzích kritice, že nezvládli vstup do letošní sezóny. Mnozí s mistry světa přestali počítat v boji o titul. Podle Schumachera ukvapeně.

Letos získává vítěz závodu 25 bodů a ukázalo se, že zatím nikdo nevyčnívá. Všechny týmy měly své problémy a tabulky šampionátu jsou vyrovnané.

"Když se podíváte na bodovací systém a vidíte, že třeba Fernando odstoupil v Malajsii, může se to stát komukoliv z nás," řekl Schumacher na tiskové konferenci v Šanghaji. "Já jsem odstoupil v Malajsii a v určitou chvíli se to stane také těm, co bojují o šampionát."

"Takže pokud budeme vyvíjet dostatečně rychle, není důvod, proč bychom nebojovali o šampionát. Je před námi velmi dlouhá sezóna, jsme na začátku a víme, jak rychlé je tempo vývoje. Vývojový potenciál tohoto vozu je dobrý, takže není důvod se domnívat, že sezóna pro Nica nebo pro mě skončila."

Schumacher se ani nenechal rozhodit kritikou, kterou mu věnuje především italský a britský tisk. I když sám uznal, že výsledky si v úvodu sezóny přál lepší. "Je přirozené, že reakce médií nejsou tak pozitivní, ale vím, co dělám, co se děje a nemám důvod být zklamaný. Pořád se cítím spokojený a jestli se to někomu líbí nebo ne, je jeho věc," uzavřel.

Doporučujeme

Články odjinud