Jenson Button se údajně dohodl na tříleté smlouvě s McLarenem

Plat by měl dvojnásobný.

V den, kdy Mercedes oznámil převzetí týmu Brawn GP, přišel britský Guardian s informací, že se Jenson Button domluvil s McLarenem na podmínkách smlouvy, jež by z něj učinila týmového kolegu Lewise Hamiltona.

Finančně by si úřadující mistr světa polepšil s 6 milióny liber na téměř dvojnásobek platu, který letos pobíral od Rosse Brawna. Pro McLaren by závodil v následujících třech sezónách.

Klíčové ovšem je, že podle Guardianu by Button "mohl" tuto smlouvu podepsat v následujících dnech. Uzavřené tedy nic není a je možné, že se tak Britové snaží vystupňovat tlak na nové německé majitele Brawnu GP, aby Button získal požadované finanční podmínky.

Ředitel dnes již Mercedesu GP Nick Fry ale naznačil, že příchod německé automobilky více peněz Buttonovi nepřinese. "Jednali jsme s Jensonem o tom, co považujeme za rozumný plat a tohle na tom nic nezmění," řekl pro BBC.

"Doufám, že u nás Jenson v příští sezóně zůstane, pracujeme spolu už pěknou řádku let a uspěli jsme společně vítězstvím v šampionátu. Chceme, aby byl Jenson s námi, ale je třeba uznat, že formule 1 není oddělená od zbytku světa."

"Pracujeme s určitým rozpočtem a pokud utratíme více peněz v jedné oblasti, nemůžeme je utratit v jiné."

Doporučujeme

Články odjinud