Jenson Button a Naoki Jamamoto slaví mistrovský titul v Super GT

Jenson Button a Naoki Jamamoto slaví mistrovský titul v Super GT

Mistr světa formule 1 z roku 2009 Jenson Button dokázal spolu se svým týmovým kolegou Naokim Jamamotem získat mistrovský titul v Super GT hned ve své debutové sezóně.

Dnes ráno byl na okruhu v Motegi na programu závěrečný závod sezóny prestižní japonské série Super GT. Duo týmu Kunimitsu Jenson Button, Naoki Jamamoto muselo se svojí Hondou NSX #100 třídy GT 500 dokončit závod na lepším umístění než Ryo Hirakawa a Nick Cassidy s Lexusem #1. V opačném případě by totiž mistrovský titul slavila druhá ze zmíněných posádek.

Button a Jamamoto to nakonec zvládli, i když se o výsledek v závěru museli strachovat. Za volantem vozu #100 byl v posledních kolech závodu právě Jenson Button, kterého však velmi rychle dotahoval Ryo Hirakawa. 

Japonský pilot Lexusu se během svého stintu probojoval z osmého až na čtvrté místo, k útoku na Buttonovu Hondu se však již nepropracoval a nakonec v cíli na britského bývalého pilota týmů Brawn GP nebo McLaren ztratil 1.5 sekundy.

Díky třetímu místu se tak tým Kunimitsu spolu s Naokim Jamamotem a Jensonem Buttonem raduje z prvního titulu pro Hondu v Super GT od roku 2010.

Vítězi závěrečného závodu Super GT sezóny 2019 se stali japonští jezdci Tomoki Nojiri a Takuja Izawa s Hondou #8. 

Záznam závodu

Foto: Getty Images / Charles Coates

Doporučujeme

Články odjinud