Jedno vítězství vám titul nezaručí, míní Hamilton

Jedno vítězství vám titul nezaručí, míní Hamilton

Lewis Hamilton doufá, že ve Valencii jen upevní svou pozici v šampionátu, jeho týmový kolega Jenson Button by se silným výsledkem chtěl opět vrátit do boje o titul.

Lewis Hamilton se svého prvního vítězství v letošní sezoně dočkal až během minulého závodu, ve Velké ceně Kanady. Vzhledem k tomu, že zde v roce 2007 získal svou premiérovou výhru ve formuli 1, byla pro něj tato událost o to významnější. Sedmadvacetiletý pilot ale ví, že k letošnímu titulu má ještě hodně daleko.

"Vítězství v Montrealu pro mě samozřejmě bylo velmi uspokojujícím momentem, ale ve skutečnosti to v šampionátu mění jen velmi málo," říká Brit. "Za prvé, je sice velmi příjemné být v čele šampionátu, na druhou stranu jsem ale jen dva body před Fernandem. Nic to tedy neznamená. Obzvláště pak, když je tam několik opravdu dobrých jezdců, které dělí jen pár bodů. Stále tedy musíme tvrdě bojovat."

"Za druhé, intenzita letošního šampionátu nám přináší velmi málo prostoru pro oddech. Mohli jsme vyhrát v Kanadě, ale stále je na nás spousta tlaku, abychom udrželi dobré výsledky v každé velké ceně. Myslím, že konzistence bude klíčem k letošnímu šampionátu spíše než jednotlivé silné výsledky. Musíme to (konzistenci) podpořit dalším dobrým výsledkem ve Valencii," plánuje mistr světa z roku 2008.

"Lidé mě často žádají, abych předpověděl, co se stane v následujícím závodě, a já jim vždycky říkám, že je velmi těžké vytvořit přesnou předpověď. Já mířím do Valencie velmi motivován, abych získal další slušný výsledek a upevnil tak svou formu, než se dostaneme do Silverstonu na Velkou cenu Velké Británie," těší se Hamilton.

Hamiltonův týmový kolega Button z dosavadního průběhu šampionátu sice nemá takovou radost jako jeho krajan, vzdávat se však rozhodně nehodlá. "Během posledních několika závodů jsem nezískal takové výsledky, jaké bych chtěl, máme však před sebou ještě třináct závodů," říká.

"Měli jsme už sedm různých vítězů a zatím se neobjevil žádný jasný lídr šampionátu, takže se těším na nějaký slušný výsledek během příštího víkendu, abych se mohl opět vrátit do boje (o šampionát)," vysvětluje Button optimisticky.

Doporučujeme

Články odjinud