Jednání o nové smlouvě mezi Force Indií a Pérezem finišují

Jednání o nové smlouvě mezi Force Indií a Pérezem finišují

Sergio Pérez je blízko prodloužení smlouvy u týmu Force India také pro sezónu 2018, říká provozní ředitel týmu Otmar Szafnauer.

Během poslední Velké ceny Maďarska před letní přestávkou Pérez řekl, že by rád vyřešil svou budoucnost ve formuli 1 ještě před dalším závodem, který se jede příští víkend v belgickém Spa-Francorchamps. Nyní se zdá, že jednání směřují ke zdárnému konci.

„Se Sergiem jsme zatím ještě nepodepsali, ale nejsme od toho daleko,“ řekl Szafnauer. „Myslím, že do Spa to zvládneme dokončit. S velkou pravděpodobností si udržíme naše dva jezdce, nemohu vám to ale říct na 100 %, protože ještě nemají podepsáno.“

Po dvou sezónách u Sauberu a jedné u McLarenu Pérez pro sezónu 2014 přestoupil do Force India, kde se pravidelně v závodech umisťuje v nejlepší desítce. V létě byl Pérez spojován s možným přestupem do Ferrari pro příští sezónu, nicméně italská stáj si ponechá své piloty Sebastiana Vettela a Kimiho Räikkönena.

Za možnost pro Péreze lze považovat i Williams, pro Force Indii by to však znamenalo najít náhradu za Péreze. Tou by mohl být člen juniorského programu Mercedesu, od kterého Force India odebírá pohonné jednotky, Pascal Wehrlein. Němec v současné době závodí za Sauber, ale ani on zatím nemá smlouvu pro příští rok.

„Vždy tu musí být plán B,“ dodává Szafnauer. „Takže pokud z nějakého důvodu nepodepíšeme s Checem, i když já věřím, že ano, pak se musíme poohlédnout, včetně Wehrleina. Není tak špatný!“

„Myslím, že jezdci se budou zlepšovat, protože se budou více učit a zlepší se i motor, protože Mercedes jej každý rok vylepšuje,“ dodává Američan.

„Růžová. Nevím, jak více růžové to může být, protože už je to dost růžové! Tvrdě ale pracujeme na tom, aby byl vůz rychlejší.“

„Z krátkodobého pohledu můžeme udělat jisté věci, což uděláme a doufám, že příští rok budeme blíže nejlepší trojici.“

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud