Jednám s několika týmy o závodní sedačce, tvrdí Razia

Jednám s několika týmy o závodní sedačce, tvrdí Razia

Brazilský závodník Luiz Razia věří, že má velkou šanci se příští rok postavit na startovní rošt. Pomohly mu dobré výsledky v GP2.

Razia už působil ve formuli 1 jako záložník Marussie a Caterhamu, svezl se i v testech u Force Indie, závod ale neodjel žádný. To chce změnit a je přesvědčený, že by se mu to mohlo konečně podařit.

"Co se týče příští sezóny, vyvíjí se to pozitivně," řekl pro Autosport. "Na konci roku 2011 tu byly velké pochyby, jestli vůbec budu moct dál závodit, ale po této sezóně, která pro nás byla brilantní, se otevřelo mnoho možností."

"Kdybych neměl výsledky, bylo by těžké přesvědčit týmy, ale ty jsou teď pozitivní. Pro nikoho není snadné se dostat do formule 1, ale teď mám aspoň šanci."

Brazilcovi pomáhá letošní titul vicemistra z GP2 a zkušenosti z formule 1. Možností má údajně více.

"Jsme v neustálém kontaktu se třemi nebo čtyřmi týmy, a to je hlavní cíl, chci být na roštu. Také je tu možnost testovat v Abú Zabí, i když to je třeba ještě finalizovat."

Překážkou by ani neměly být peníze, bez kterých se místo ve formuli 1 prakticky nedá sehnat. "Vím, že každý tým hledá sponzory, ale já mám několik investorů, kteří mají zájem posunout moji kariéru vpřed," ujistil.

Identitu týmů, se kterými jedná, nechtěl prozradit, ale připustil, že není těžké si ji domyslet vzhledem k tomu, že moc volných míst na roštu už není.

"Pár týmů znám dobře," připomněl. "V minulosti jsem testoval pro Force Indii a lidé vědí, že mám dobré vztahy s Caterhamem a Marussií. Všichni vědí, že jsem se letos hodně zlepšil, že mi to šlo v GP2 velmi dobře. Nejenže chci jít do formule 1, ale jsem na to také připraven."

Doporučujeme

Články odjinud