Jedna je málo, tři moc. Pirelli věří, že příští rok budeme mít dvě zastávky

Jedna je málo, tři moc. Pirelli věří, že příští rok budeme mít dvě zastávky

Letošní rok byl pro Pirelli krokem do neznáma. Změnily se vozy, pneumatiky byly širší. Důsledkem byly až příliš konzervativní směsi. Příští rok se to má změnit.

Pneumatiky byly letos moc tvrdé. Příští rok se to má změnit a to i cestou zavedení nových směsí (hyperměkké a super tvrdé). 

Zatímco letos jsme viděli obvykle jen jednu zastávku v boxech, příští rok by mohly být dvě. 

Mario Isola pro Motorsport.com uvedl, že Pirelli má nyní možnost zaměřit se na dvě zastávky v boxech. Pomůže k tomu nejen změkčení celé řady o jeden krok, ale také zavedení hyperměkké.

„Jsem přesvědčený, že tři zastávky jsou trochu moc, protože víme, že to může být poněkud matoucí, když máme příliš mnoho zastávek,“ uvedl Isola.

„Budeme se snažit udělat výběr tak, aby strategie nebo jedna z nejrychlejších strategií byla na dvě zastávky.“  

„Další výhodou je, že s větším počtem směsí a změkčením o jeden krok dáváte týmům možnost navrhnout vůz, který je k pneumatikám šetrnější nebo naopak. Můžete vyrobit vůz, který je rychlý, ale náročný na pneumatiky nebo sice o něco pomalejší vůz, ale šetrný na pneumatiky. Je to další proměnná.“

Isola uvedl, že hyperměkká byla v testech v Abú Dhabí asi o sekundu rychlejší než ultraměkká a ta zase o 0,4 s rychlejší než superměkká.

Foto: Pirelli

Doporučujeme

Články odjinud