Je tohle ještě McLaren? Zaměstnanci dostávají za odměnu čokoládu

Je tohle ještě McLaren? Zaměstnanci dostávají za odměnu čokoládu

Už pár dní kolují spekulace o velmi špatné atmosféře ve Wokingu. Část zaměstnanců požadovala návrat bývalého šéfa Martina Whitmarshe.

McLaren po přechodu k Renaultu nedosáhl očekávaného zlepšení. V samotné továrně je ale podle spekulací situace ještě mnohem horší.

Daily Mail uvedl, že situace v továrně týmu je vážná a část zaměstnanců zvažuje vyhlášení stávky.

Jeden ze zaměstnanců, který si přál zůstat v anonymitě, uvedl, že zaměstnanci pracují velmi tvrdě, mnoho hodin denně a jediná odměna, která je čeká, jsou čokoládové tyčinky. Nejedná se přitom o luxusní švýcarskou či belgickou čokoládu ale o tyčinky Freddo v přepočtu za 8 až 12 Kč.

Pokud zaměstnanci stihnou připravit balíček vylepšení včas, rozdá vedení McLarenu šéfům skupin tyčinky a ti je předají zaměstnancům – každý dostane jednu. Stalo se tak například při přípravě balíčku pro Španělsko. 

„Všichni jsme pracovali 24 hodin denně, 7 dní v týdnu, abychom splnili termín. Udělali jsme to včas, takže o týden později byl Freddo rozdán všem zaměstnancům jako bonus. Také vloni jsme dostali Freddo a to po tom, co jsme postavili auto.“

Vedení týmu je prý zcela nekompetentní a zaměstnanci ho nerespektují. Ve vedení jsou podle zaměstnance čtyři nedotknutelní muži: Eric Boullier, Matt Morris, Simon Roberts a David Probyn. „Atmosféra je toxická. Rádi bychom šli do stávky, ale lidé se bojí o svou práci.“

Zda dostávají Freddo i jezdci například po získání bodů, to zdroje neuvádějí. 

Připomeňme, že McLaren je tým, který získal 12 jezdeckých a 8 konstruktérských titulů.

Foto: Getty Images / Charles Coates

Doporučujeme

Články odjinud