Je to výjimečný triumf, raduje se Hamilton

Je to výjimečný triumf, raduje se Hamilton

Lewis Hamilton vyhrál stylem start-cíl letošní Velkou cenu Kanady. Úspěch Mercedesu podtrhl druhým místem Valtteri Bottas.

Pro Hamiltona je to již šestý triumf na okruhu Gillese Villeneuva v Montréalu. Před deseti lety se přitom na této trati radoval ze svého vůbec prvního vítězství ve formuli 1.

I díky nepovedenému závodu Sebastiana Vettela snížil Hamilton náskok německého pilota na čele šampionátu na dvanáct bodů.

„Vyjel jsem si tady svou první pole position, před deseti lety vyhrál svůj první závod, takže zopakovat to o tomto víkendu je neskutečně výjimečné,“ řekl Hamilton.

„Musím poděkovat týmu, který tohle umožnil. Kluci v továrně tvrdě pracovali na tom, aby opravili naše problémy z minulého závodu a přivezli to sem.“

„Je skvělé, že i Valtteri odvedl skvělou práci, aby společně dosáhli velkého množství bodů. Jsem v sedmém nebi.“

„Pracuji se skvělou skupinou lidí. Jsem jen malá část velkého propojeného kruhu. Děkuji všem, držte nám palce ve zbytku sezóny!“

Bottas znovu na stupních vítězů

Nenápadnou, ale spolehlivou jízdou si Valtteri Bottas dojel v Kanadě pro další stupně vítězů, když obsadil druhou pozici.

Pro Fina to přitom v jeho první sezóně v barvách Mercedesu bylo již čtvrté umístění na stupních vítězů.

„Samozřejmě je to dobrý pocit, závodím tady popáté a potřetí jsem na stupních vítězů, je to pro mě dobré místo,“ řekl Bottas.

„Jako tým jsme skutečně potřebovali toto dvojité vítězství a tyto body. Po náročném závodě v Monaku jsem skutečně ohromen tím, co všechno tým udělal.“

„To, jak moc jsme se dokázali zlepšit za dva týdny, je působivé. Jsem velmi hrdý, že toho mohu být součástí.“

„Na začátku to (závod) bylo těžké, když jsem byl za Red Bullem, pak jsem se zasekl za jednou z force indií. Ztratil jsem tam nějaký čas.“

„Rozdělili jsme strategii. Já šel na měkké pneumatik a on (Hamilton) pak kontroloval závod.“

Foto: Getty Images / Clive Mason

Doporučujeme

Články odjinud