Je to tady: přichází velmi úspěšný film o Sennovi

Je to tady: přichází velmi úspěšný film o Sennovi

Dočkala se i Česká republika. Po sérii světových premiér bude film 'SENNA' v prodeji od pondělí 15. srpna na DVD a od 29. srpna na nosičích Blu-Ray.

Film vznikl za podpory marketingového šéfa formule 1 Bernieho Ecclestona a Sennovy rodiny. Na výsledku je to znát. Režisér Asif Kapadia se svým týmem odvedl skvělou práci. Fanoušci Ayrtona Senny nemohou zůstat klidní, protože ačkoli se nedozví nic moc nového, jedná se o neuvěřitelně silnou a emotivní poctu slavnému závodníkovi.

Fanoušci filmu budou nadšeni. Film nemá vyloženě slabé místo a nevyhnutelný závěr je pojat velmi citlivě, přitom dynamicky a emotivně. Autoři filmu byli překvapeni pozitivní reakcí hlavně neodborného publika, tedy lidí, kteří se o formuli 1 příliš nezajímají. Film začal sbírat na festivalech jednu cenu za druhou, na Česko-slovenské filmové databázi je Senna vyhodnocen jako 72. nejlepší film všech dob obecně. Pro dokument naprosto bezprecedentní poklona.

  • Napsali jsme recenzi filmu Senna, a to v F1magu č. 17/11 - můžete si ji přečíst zde.
  • Podívejte se na video ochutnávku:

Film Senna na nosiči DVD vyjde na 199,- Kč a bude dostupný v běžných DVD obchodech. U některých obchodníků lze sehnat ještě levněji. Od pondělí 29. srpna (hned po Velké ceně Belgie) bude DVD dostupné i v běžných novinových stáncích. DVD bude k dispozici jak v českém znění, tak v originále s českými titulky. Doporučená cena Blu-Ray disku je 499,- Kč.

Na stránkách http://www.film4u.cz lze disky pořídit za 179,- Kč resp. 449,- Kč. Blu-Ray bude v prodeji až od 29. 8. 2011.

Doporučujeme

Články odjinud