Je to oficiální: Schumacher a Mercedes oznámili tříletou smlouvu

29. červenec 2009 měl být den, který vejde do historie. Ferrari tehdy oznámilo, že má v úmyslu vrátit Michaela Schumachera do kokpitu formule 1. Po světoznámém fiasku si fanoušci museli počkat téměř pět měsíců, než došlo na druhý, a tentokrát řádně provedený pokus.

A nebude to Ferrari, které sedminásobného mistra světa přivítá zpátky v kolotoči velkých cen. Mercedes na středeční tiskové konferenci oznámil, že podepsal s Michaelem Schumacherem smlouvu na tři roky. Jeho týmovým kolegou bude Nico Rosberg.

Stane se tak prakticky dvacet let poté, co Mercedes Schumachera oznámil jako jezdce svého juniorského programu. Mercedes dokonce finančně kryl Schumacherův start v jeho premiérové Velké ceně Belgie, načež jeho talent rychle rozpoznaly týmy Benetton a Ferrari, kde Schumacher jezdil od roku 1996.

Michael Schumacher přestal s formulemi závodit před třemi lety. Oznámení přišlo po Velké ceně Itálie toho roku. Nikdo nepochyboval o tom, že Schumacher už zůstane s Ferrari na věky, byť již v nezávodní roli.

Letos v létě se Ferrari pokusilo nahradit zraněného Felipeho Massu právě Schumacherem, ale po dubnové havárii na motorce nebyl Schumacher zdravotně v pořádku. Své šance se po jeho uzdravení chopil Mercedes, který majetkově vstoupil do týmu Brawn, loňského mistra světa.

Smlouva má podle informací F1sports roční hodnotu 7 milionů eur, tedy přibližně 185 milionů korun.

Doporučujeme

Články odjinud