Je to moje chyba, říká po kvalifikaci v Austinu Hamilton

Je to moje chyba, říká po kvalifikaci v Austinu Hamilton

Lewis Hamilton v kvalifikaci na Velkou cenu USA 2019 obsadil páté místo se ztrátou tří desetin na nejrychlejšího Valtteriho Bottase. Brit v závěrečné části kvalifikace vzdal svůj druhý pokus a posléze na sebe vzal plnou zodpovědnost za chyby, kterých se podle vlastních slov dopustil.

„Moje chyba.“ Těmito slovy zhodnotil své počínání ve třetí části kvalifikační session Lewis Hamilton, který bude do závodu startovat z páté pozice. Britský pilot popsal své snažení v Q3 jako „neschopnost poskládat jednotlivé sektory do jednoho kola.“

Až páté místo Hamiltona na startovním roštu lze považovat za překvapivé, britský pilot totiž na okruhu v Texasu vyhrál pět ze sedmi závodů od roku 2012 a v letech 2016 až 2018 zde získal kvalifikační hattrick.

„S autem to nemělo nic společného, problém byl ve mně,“ kritizoval se pětinásobný mistr světa, jehož vyjádření cituje web crash.net.

„Nedařila se mi dnes čistá kola. Auto mělo zjevně potenciál dostat se do první řady, který jsem ale nedokázal využít.“

„Byla to moje chyba, zítra se ale budu snažit a pokusím se to napravit.“

Hamiltonovi bude v nedělním závodě stačit zisk čtyř bodů k zajištění si titulu mistra světa, britský pilot však na šestý titul v kariéře myslet nechce.

„Upřímně řečeno, teď na to nemyslím. Snažím se zanalyzovat si to, k čemu dnes došlo a zítra se budu chtít posunout dál.“

Foto: Getty Images / Will Taylor-Medhurst

Doporučujeme

Články odjinud