Je to jako porod miminka, říká Vettel o vzniku nového vozu

Je to jako porod miminka, říká Vettel o vzniku nového vozu

Úřadující šampion se prý už nemůže dočkat, až usedne do monopostu, se kterým bude usilovat o třetí titul mistra světa za sebou.

Několika volných dnů kolem Vánoc a Nového roku Sebastian Vettel využije k načerpání sil před úpornými přípravami na sezonu 2012.

"Volno si v pravém slova smyslu nemůžete dovolit, ale je velice důležité umět na chvíli vypnout, uklidnit se a dobít baterky. Nemůžete závody z hlavy zcela vypustit, ale máte šanci vytěsnit nahromaděný stres," řekl čtyřiadvacetiletý závodník v rozhovoru pro BBC.

Ačkoliv nová sezona s sebou přinese i nové výzvy a nástrahy, Vettel zůstává pozitivně naladěn. Věří, že i vůz pro příští rok bude stejně silný jako ten letošní.

"Sledujeme, jak se monopost dává dohromady. Je to jako narození dítěte. Sám sice nejsem otec, ale lidi mi říkají, že je to podobný pocit. V příštím roce zase začínáme od nuly a všichni máme stejnou šanci. Na konkurenci se těším. S letoškem jsme byli maximálně spokojeni, takže by nebylo fér chtít ještě víc. Pokud se dokážeme vyrovnat roku 2011 a odstranit některé naše neduhy, bude to fantastické," prohlásil Vettel.

Ziskem dvou titulů mistra světa v řadě se pilot Red Bullu zařadil do vskutku elitní společnosti závodníků formule 1 - totéž se podařilo Ascarimu, Brabhamovi, Fangiovi, Prostovi, Sennovi, Schumacherovi, Häkkinenovi a Alonsovi. A z toho by se jednomu rozklepala kolena:

"Snažíte se moc nesvazovat myšlenkami na to, čeho jste dosáhli. Když se ale podíváte na jména, vedle kterých svítí i to vaše, je to něco nepopsatelného. Nedá se to vyjádřit slovy."

Doporučujeme

Články odjinud