Je to dobré znamení, říká Vettel o svém vítězství

Je to dobré znamení, říká Vettel o svém vítězství

Sebastian Vettel si v pětiboji o titul mistra světa značně vylepšil pozici. Díky víkendu v japonské Suzuce, který zcela ovládl, mu na vedoucího Marka Webbera chybí už jen čtrnáct bodů a s druhým Alonsem jsou teď na tom bodově úplně stejně.

Vettel ve Velké ceně Japonska obhájil loňské vítězství a stal se jedním ze tří jezdců, kteří tu kdy triumfovali víckrát za sebou. Z jeho předchůdců se to podařilo jen Michaelu Schumacherovi a Miku Häkkinenovi. Oba dva pak byli mistři světa.

„Je to poprvé, co jsem nějakou velkou cenu vyhrál už podruhé. Tu trať si pak prostě musíte zamilovat. Jsem na sebe pyšný, myslím, že je to dobré znamení,“ řekl Vettel. Na třetí letošní vítězství si musel počkat tři a půl měsíce od závodu ve Valencii.

Už v pátek bylo jasné, že Red Bullu se v Suzuce bude dařit. V neděli ráno Vettel potvrdil dominanci rakouského týmu hladkým vítězstvím v kvalifikaci. Týmový kolega Mark Webber byl druhý. Během závodu se drželi těsně za sebou až do cíle, problémy nebyly.

„Tenhle okruh je pro nás jak dělaný. Jsou tu rychlé zatáčky, a jak ubývalo paliva, bylo to čím dál tím zábavnější,“ řekl Vettel.

Nakonec se ukázalo, že kvalifikace odložená ze soboty na neděli kvůli dešti přišla Red Bullu vhod. Vedle toho, že jejich auta na mokré trati částečně ztrácí svůj náskok, se také mohli dospat mechanici.

„Většina našich lidí od čtvrtka do soboty vůbec nespala, takže nakonec bylo i dobře, že se kvalifikace odložila,“ podotkl Vettel. „Dneska jsme si to zasloužili. Byl to neuvěřitelný den.“

Doporučujeme

Články odjinud