Je šílené, že nikdy nebudu jezdit za Ferrari, říká Hamilton

Je šílené, že nikdy nebudu jezdit za Ferrari, říká Hamilton

Lewis Hamilton jezdí celý život s motorem a v podstatě i vozem Mercedesu. Nejspíše tomu tak bude do konce jeho kariéry ve F1.

Lewis Hamilton nedávno podepsal smlouvu s Mercedesem do konce roku 2023. Je reálné, že na konci této nové smlouvy skončí.

Pokud se tak stane, bude Hamilton jedním z mála jezdců, kteří závodili ve F1 dlouhou dobu, získali tituly, ale jezdili jen za dva týmy. V případě Hamiltona spíše 1,5 týmu, protože McLaren byl v podstatě také Mercedes.

Hamilton v rozhovoru pro Sky F1 přiznal, že několikrát zvažoval konec ve F1, která samozřejmě stojí spoustu času a energie.

„Ve větším měřítku je to jen malá část vašeho života. Závodní důchod je dlouhá doba. Snažím se najít tu správnou rovnováhu. Pokud budu mít stále hlad, pokud budu moci stále trénovat jako v dětství, což dělám, a stále budu dosahovat skvělých výsledků... pak je to skvělé.“

Je tak stále méně pravděpodobné, že Hamilton bude někdy jezdit za Ferrari, o kterém se říká, že je snem všech nebo většiny jezdců.

„Určitě bude šílené si uvědomit, že jsem nikdy nejezdil za Ferrari,“ pokračuje Hamilton. „Samozřejmě se dívám na červenou, je stále červená. Mám doma několik ferrari, takže se mi podařilo jezdit s ferrari, jen ne s tímhle!“

„Pro každého je to vysněná pozice. Jen pro mě to nikdy nebylo ve hře. Nikdy nebudu úplně vědět proč, ale přeji jim všechno nejlepší a hodlám strávit další část svého času tím, že jim zabráním vyhrát šampionát!“

Doporučujeme

Články odjinud