Je James Key nástupce Adriana Neweyho?

Je James Key nástupce Adriana Neweyho?

Technický šéf Toro Rosso na sebe upozornil mnoha zajímavými řešeními. Říká se, že nebýt jeho, byl by na tom tým z Faenzy výkonnostně mnohem hůře.

„James se v posledních několika letech skutečně hodně rozvíjel a vybudoval okolo sebe vynikající tým,“ řekl Franz Tost pro F1.com.

„Adrian Newey je mnohem zkušenější, ale jsem přesvědčen, že James bude za pár let jednou z hlavních technických postav v F1.“

Na dotaz, zda by se mohl stát předním designerem v F1 jako Adrian Newey, reagoval: „A proč ne? Ale bude to hodně záležet na tom, jakým směrem se vydají pravidla. Jak už to v životě chodí, musíte být ve správný čas na správném místě.“

Key byl v nedávné době spojován z Ferrari. Maranello ho mělo údajně chtít jako náhradu za Jamese Allisona. Tost se ale nebojí toho, že by Key odešel.

„Samozřejmě, že je to vždy o tom, že člověk má ambice to dělat po svém. Ale James má smlouvu s Toro Rosso a já očekávám, že tuto smlouvu bude respektovat.“ Jak dlouhá je ale jeho smlouva, to už Tost prozradit nechtěl.

James Key (*1972)

V F1 začal v roce 1998 u Jordanu jako datový inženýr, ale následně si prošel řadou jiných pozic. Poté přešel do MF1 Racing, kde se stal ve 33 letech technickým ředitelem. Zůstal s týmem i poté, co se z něj stal Spyker a Force India. V roce 2010 přestoupil k Sauberu. Od roku 2012 je u Toro Rosso.

Foto: Getty Images / Lars Baron

Doporučujeme

Články odjinud