Jdeme správným směrem, věří po Soči u Ferrari. Na co se teď v Maranellu zaměří?  | Foto: Getty Images / Dan Mullan

Foto: Getty Images / Dan Mullan

Jdeme správným směrem, věří po Soči u Ferrari. Na co se teď v Maranellu zaměří?

Ferrari přivezlo do Ruska pár nových dílů. Zisky sice nebyly velké, ale Mattia Binotto věří, že Ferrari jde správným směrem.

Sebastian Vettel v kvalifikaci boural. V závodě se pak zasekl v provozu. Leclerc startoval z 10. místa a dokázal se dostat na šestou pozici mezi oba renaulty. Pro Ferrari to v současné situaci byly cenné body.

„Pokud bych měl shrnout víkend do jedné věty, řekl bych, že je to pokrok –alespoň ve srovnání s předchozími závody,“ komentoval Grand Prix Ruska Binotto.

„Dokázali jsme se zlepšit, pokud jde o konkurenceschopnost a výsledky závodu.“

Podle Binotta Ferrari seděl okruh. Nová vylepšení (přední křídlo, bočnice zadního křídla aj.) měly vliv spíše malý.

„Aerodynamická vylepšení, která jsme přivezli do Soči, nebyla radikální z hlediska výkonu, ale směřují správným směrem, pokud jde o vývoj vozu.“

„Ve středu pole je to tak těsné, že malé kroky mohou udělat velký rozdíl. V tomto trendu musíme pokračovat i v nadcházejícím závodě na Nürburgringu.“

Auto Motor und Sport uvádí, že Ferrari chce potvrdit data z aerodynamického tunelu na trati. Pokud se tak stane, chtějí se podle Binotta zaměřit na difuzor, v němž vidí největší vývojový potenciál. Více přítlaku vzadu znamená, že se Ferrari nemusí vzdát tolika přítlaku vpředu, aby vyvážilo auto. Jezdci by pak mohli agresivněji zatáčet, což by pomohlo zejména Vettelovi.

Doporučujeme

Články odjinud