Jani se loučí s elektrickými formulemi již po prvním víkendu

Jani se loučí s elektrickými formulemi již po prvním víkendu

Švýcar Neel Jani měl být v aktuální sezóně Formule E stálým jezdcem týmu Dragon po boku Jeroma d’Ambrosia. Nakonec však ale sérii opouští již po úvodním závodním víkendu sezóny v Hongkongu.

Vítěz 24 hodin Le Mans a mistr světa WEC Neel Jani nalezl po konci Porsche ve třídě LMP 1 nové angažmá ve Formuli E u týmu Dragon.

Dragon Racing se po předcházející sezóně 2016/2017 rozešel se svým technickým partnerem společností Faraday Future a příchod Švýcara Janiho od Porsche naznačoval, že by se tento tým mohl v budoucnu stát tovární stájí německé automobilky.

Již před startem aktuální sezóny v Hongkongu však bylo jasné, že v případě Dragon Racing nedojde k uzavření stejného partnerství mezi týmem a automobilkou, jaké v současnosti panuje u týmů Andretti (spolupráce s BMW) a Venturi (spolupráce s Mercedesem).

V úvodních dvou závodech sezóny se navíc týmu Dragon nedařilo. Neel Jani dojel dvakrát osmnáctý a na body nedosáhl ani Jerome d’Ambrosio. Dragon Racing je tak po úvodním víkendu jediným týmem ve Formuli E bez jediného bodu na kontě.

„Z důvodu neočekávaných změn jsem já spolu s týmem Dragon Racing dospěl k rozhodnutí, že pro moji budoucnost i budoucnost celé stáje bude nejlepší ukončení naší spolupráce,“ řekl čtyřiatřicetiletý Švýcar pro motorsport.com.

„Týmu bych chtěl poděkovat za poskytnutou příležitost a všem jeho členům přeji úspěšný zbytek sezóny.“

O náhradě za Neela Janiho zatím nebylo rozhodnuto, možným kandidátem na závodní sedačku u Dragon Racing by však mohl být pilot Toyoty v LMP 1 Mike Conway.

Janiho konec ve Formuli E neznamená, že by byl Švýcar v tomto roce bez práce. Zkušený pilot bude pokračovat ve třídě LMP 1 šampionátu FIA WEC, kde se po odchodu Porsche vrátil k týmu Rebellion Racing.

Foto: Formula E

Doporučujeme

Články odjinud