Jan Charouz navštívil tým Renault při testech ve Valencii

Záložní jezdec Renaultu F1 Jan Charouz navštívil svůj tým během testů ve Valencii, aby se s ním seznámil a poprvé se ukázal v jeho barvách.

"Prožil jsem opravdu příjemný den," řekl Charouz. "Seznámil jsem se se všemi členy týmu a měl jsem čas pohovořit s Robertem Kubicou i Vitalijem Petrovem. Po celý den jsem mohl přes vysílačku sledovat veškerou komunikaci mezi jezdci a boxy, zúčastnil jsem se všech schůzek jezdců s inženýry, což bylo samozřejmě zajímavé a přínosné."

"Byla to skvělá zkušenost, navíc v týmu panovala poměrně dobrá nálada díky dosaženým časům. Po loňské sezoně nikdo nečekal, že by byli ve Valencii nejrychlejší, proto byli s dosaženými výsledky spokojení."

Další návštěvu u týmu Renault má Charouz v plánu na příští týden. Zavítá přímo do sídla v Enstonu, aby si nechal vyrobit sedačku. V polovině února pak poprvé usedne do formule 1 týmu Renault v rámci shakedownu (krátký kontrolní test) v Silverstonu.

Jan Charouz byl nominován záložním jezdcem Renaultu F1 spolu s Jérômem d'Ambrosiem minulou neděli při příležitosti představení nového vozu R30. Třetím pilotem je Ho-Pin Tung.

Doporučujeme

Články odjinud