James Key prý za rok odejde z Toro Rosso. Kam zamíří?

James Key prý za rok odejde z Toro Rosso. Kam zamíří?

Technický šéf Toro Rosso James Key je považován za jeden z největších talentů. Faenzu prý ale v budoucnu opustí.

James Key byl před časem spojován s Ferrari. Toro Rosso ho ale samozřejmě nechce pustit a Tost řekl, že má smlouvu. Dokonce se spekulovalo, že by Key mohl v budoucnu nahradit Neweyho u Red Bullu.

Key si v paddocku vybudoval více než slušný respekt. Předpokládá se, že právě jeho zásluhou patří šasi Toro Rosso k těm nejlepším.

Auto Motor und Sport uveřejnil velmi zajímavou spekulaci. James Key by měl v roce 2018 zamířit k Williamsu, kde nahradí Pata Symondse. Ten není nejmladší, za dva roky mu bude 65 let. Dříve přestup možný zřejmě nebude, Key má totiž smlouvu.

Kam zamíří Allison?

Na trhhu je nyní volná jedna také velmi ceněná technická postava – James Allison. Po smrti manželky a nejspíše také pracovních neshodách s vedením opustil před časem Ferrari a vrátil se domů do Velké Británie.

Allison je spojován s mnoha týmy – včetně Williamsu. Zájem by podle německého média mohl mít jeho bývalý zaměstnavatel – Renault ale dokonce také McLaren. Volno může být teoreticky u Mercedesu, Paddy Lowe má smlouvu do poloviny příštího roku, ale nejspíše ji nakonec prodlouží.

V neposlední řadě by o Allisona mohl mít zájem Red Bull. Adrian Newey totiž přece jen pracuje v týmu spíše na částečný úvazek.

Na nižších technických pozicích je nyní slušná fluktuace. Sauber hledá technického šéfa (a nejen jeho), Renault nakupuje zejména u Force Indie a ani Haas nestojí stranou.

Foto: Getty Images / Peter Fox

Doporučujeme

Články odjinud