James Key odchází z pozice technického ředitele Sauberu

James Key odchází z pozice technického ředitele Sauberu

Muž, který pomohl Sauberu postavit se na nohy po odchodu BMW, opouští Hinwil. James Key se rozhodl složit funkci technického ředitele.

"Užil jsem si práci u týmu Sauber v posledních dvou letech," uvedl. "Bylo to velmi intenzivní a zajímavé období, během kterého jsme zvládli přeměnu z většího na menší tým, všichni to zvládli dobře. Myslím, že tým je teď dobře připraven na budoucnost a přeji mu to nejlepší. Dostal jsem nabídku na práci doma v Británii a přijal jsem ji."

Key pracoval u Sauberu jako technický ředitel a na jeho místo nebyl nikdo nominován přímo, jeho úkoly převezmou šéfové aerodynamiky, designu, výkonnosti a provozu. Kam přesně Key zamíří a zda to bude jiný tým formule 1, neuvedl.

"Kvalifikovaný tým bude sdílet celkovou technickou zodpovědnost," potvrdil majitel stáje Peter Sauber. "Tato struktura se dobře osvědčila v ostatních závodních týmech. Za dobu téměř dvou let udělal James pro náš tým hodně."

"Hlavně v době těžkého přechodu z týmu automobilky na soukromý podnik. Hodně přispěl k tomu, aby se tým znovu stabilizoval. Chceme mu poděkovat za jeho úsilí a přejeme mu to nejlepší."

Doporučujeme

Články odjinud