James Key: Nezkušení piloti nejsou pro Sauber nevýhodou

James Key: Nezkušení piloti nejsou pro Sauber nevýhodou

Dravého Japonce Kobajašiho v týmu Sauber doplní Mexičan Sergio Pérez, který na konci ledna oslavil jednadvacáté narozeniny.

Piloti Švýcarského týmu budou mít na začátku sezony dohromady pouhých 21 startů. To z Kobajašiho s Pérezem činí prakticky nejméně zkušenou závodní dvojici v poli. Není to ovšem poprvé, co Sauber dává svou důvěru ve prospěch dravého mládí. Před deseti lety v jeho barvách debutoval Kimi Räikkönen, který tehdy měl za sebou pouze hrstku závodů ve formulových vozech. Současný stav kolem jezdeckého složení proto Sauber za handicap nepovažuje.

"Oba jezdci ze sebe dostávají maximum a dávají dobrou zpětnou vazbu. Kamujimu to opravdu jde. Snaží se týmu co nejvíce pomoci v pochopení funkčnosti pneumatik. Shodujeme se s ním v tom, v čem tkví největší slabiny vozu. Jeho zpětná vazba odpovídá tomu, co předpokládáme. Sergio se učí velmi rychle, sám se často chopí iniciativy a sdělí nám své postřehy, nečeká na to, až se ho sami zeptáme. Přichází s vlastními nápady a diskutuje o nich s mechaniky. To je dobré znamení. Mít dva nezkušené piloty jistě není ideální, zároveň to ale týmu nijak neublíž," prohlásil James Key, technický ředitel týmu, v rozhovoru pro Autosport.

 

Doporučujeme

Články odjinud