Jako nástupce Schumachera se Mercedesu líbí Di Resta

Jako nástupce Schumachera se Mercedesu líbí Di Resta

Mercedes otevřeně přiznal, že se zajímá o jezdce Force Indie Paula di Restu. Až skončí Schumacher, skotský pilot by mohl zamířit na jeho místo.

Di Resta se do formule 1 dostal díky podpoře Mercedesu, v jehož barvách vyhrál německý šampionát cestovních vozů. Jezdí pro Force Indii, ale s německou automobilkou má i nadále úzké vazby.

A ředitel týmu Mercedes Nick Fry v něm vidí velkého kandidáta na roli nástupce Michaela Schumachera. "Paul samozřejmě je v našem hledáčku," řekl pro Sky Sports.

"Odvádí fantastickou práci, je to příjemný člověk, velký týmový hráč a určitě by byl jedním z jezdců, o kterých bychom uvažovali, kdyby se Michael rozhodl, že nechce pokračovat. Ale ta chvíle ještě nepřišla. Ovšem pro Paula máme všichni velký obdiv."

Schumacher se do formule 1 vrátil na tři roky, takže by na konci letošní sezóny skončit mohl. Sice není vyloučeno, že smlouvu prodlouží, ale zatím se mu příliš nedaří. Letos doposud získal jen dva body, zatímco jeho týmový kolega Rosberg jich má 41 i díky vítězství v Číně.

"Jsem si jistý, že jestli to do konce roku bude pokračovat jako v posledních závodech, tu otázku (o odchodu) si položí," řekl ředitel stáje z Brackley o Schumacherovi. "Ale ještě je čas a my jsme žádné rozhodnutí neudělali."

Doporučujeme

Články odjinud