Jaká čísla budou mít nováčci a jak to bude s Hamiltonem?

Jaká čísla budou mít nováčci a jak to bude s Hamiltonem?

FIA představila aktualizovanou startovní listinu pro příští rok. Stále v ní figurují týmy Caterham a Marussia (respektive Manor), jejichž start je nejistý. V případě Marussie už prakticky vyloučený. Kromě toho byla potvrzena startovní čísla pro nové jezdce.

Po nějakých 40 letech to bude teprve podruhé, co ve startovní listině nebude číslo 1. Do letošního roku měl číslo 1 mistr světa, číslo 2 pak jeho týmový kolega. O dalších číslech (3, 4, 5,…) rozhodlo pořadí týmu v Poháru konstruktérů.

Od letošního roku mají jezdci stálá startovní čísla, která jim zůstávají po celou kariéru a mají hodnoty od 2 do 99. Číslo 1 je nadále flexibilní a je určené pro mistra světa. 

Lewis Hamilton si ale nakonec dokázal prosadit svou a bude i příští rok pokračovat s číslem 44. Číslo 1 chybělo ve startovním poli naposledy v roce 1994. Alain Prost vyhrál v roce 1993 titul, pak ale ukončil kariéru.

Kromě Hamiltona bychom se ještě měli podívat na Sebastiana Vettela. Ten přišel o číslo 1 a bude tak mít číslo 5, které si určil už před letošní sezónou.

Nová čísla budou mít samozřejmě také nováčci:

  • Max Verstappen: 33
  • Carlos Sainz: 55
  • Felipe Nasr:12

Doporučujeme

Články odjinud