Jak vyjeli, tak téměř dojeli. U Mercedesu vládne spokojenost

Jak vyjeli, tak téměř dojeli. U Mercedesu vládne spokojenost

Z absolutní špičky vypadl pouze Sebastian Vettel, a tak je šesté a sedmé místo zřejmě maximem, jakého mohl v Abú Zabí Mercedes dosáhnout.

Norbert Haug vyjádřil svou spokojenost nad úspěšností motorů Mercedes. Z prvních devíti monopostů jich hned šestice byla osázena agregáty s trojcípou hvězdou ve znaku. Dnešní výsledky týmu Mercedes GP jsou za daných okolností uspokojivé.

"Byl to zajímavý závod. Start se moc nevyvedl, chtěl jsem předjet Felipeho, ale nenašel jsem místo. Michael se dostal přede mě a než jsem svou pozici převzal zpět, svedli jsme spolu zábavnou bitvu. Poté se mi dařilo správně nakládat s pneumatikami. Před druhou zastávkou jsem na trati vydržel o něco déle, pneumatiky totiž ještě měly přilnavost. Bylo výhodnější setrvat delší dobu na měkčích gumách. Na primární směsi mě trápila nedotáčivost. To mi znemožnilo pokoušet se o předjetí Felipeho ke konci závodu. Děkuji mému týmu inženýrů, který zde odvedl pořádný kus práce. S vozem jsem byl po celý víkend spokojen. Kluci obstarávající zastávky v boxech byli také skvělí. Díky nim jsme dosáhli tohoto dobrého výsledku. Těším se do Brazílie a doufám, že se nám tam také bude dařit," řekl Rosberg.

Michael Schumacher toho loni v Abú Zabí moc neodjel, jelikož ze závodu odstoupil velmi záhy po velice nebezpečně vypadající havárii s Toniem Liuzzim. Dnes už měl možnost projet pod šachovnicovou vlajkou, a to na sedmé pozici.

"Celkem slušný závod a slušný příděl bodů. Vzhledem k tomu, že se nám včera nepodařilo optimálně vyvážit vůz, jsme z dané situace vytěžili maximum. Ztratil jsem několik malých částí vozu, což rozhodilo jeho nastavení. V posledních kolech jsem měl potíže s pomalým defektem pneumatiky. Proto jsem po projetí cíle ve druhé zatáčce musel odstavit auto odstavit. Pneumatiky v prvním stintu odešly docela rychle. Je to dáno naší včerejší strategií, kdy jsme si chtěli ušetřit čerstvou sadu pro závod. Musel jsem tudíž startovat na už opotřebované sadě. Musíme zanalyzovat data, abychom byli dobře připraveni na poslední závod sezony," prohlásil Schumacher.

Doporučujeme

Články odjinud