Jak souvisí Hamiltonova neúčast na F1Live s narozeninami Vettela?

Jak souvisí Hamiltonova neúčast na F1Live s narozeninami Vettela?

19 jezdců se včera zúčastnilo akce F1Live v Londýně. Chyběl ten nejdůležitější – trojnásobný mistr světa a místní hrdina Lewis Hamilton.

Jezdci F1 se občas sejdou i mimo závodní okruh – na společné večeři nebo třeba na charitativním fotbalovém utkání. Obvykle dorazí jen někteří. Pokud by na akci F1Live chybělo kromě Hamiltona ještě pár dalších jezdců, byla by sice jeho neúčast vnímána trochu negativně, ale nevyvolala by takový rozruch. Jenomže Hamilton byl jediný, kdo chyběl. 

V médiích se ihned objevily spekulace o příčinách. Hamilton dostane šanci to vysvětlit někdy po 16. hodině našeho času. Čeká ho totiž tisková konference FIA a to konkrétně její druhá část.

Podle Daily Mail nemusí být v Mercedesu vše v pořádku a další budoucnost Hamiltona u týmu je nejistá. 

Zajímavá je informace, podle které se měl Toto Wolff zúčastnit nedávné oslavy třicátých narozenin Sebastiana Vettela. Stalo se tak přitom jen pár dní po kontroverzním závodě v Baku. 

Mercedes má prý o Vettela zájem a to právě jako možnou náhradu za Hamiltona. Přestup Vettela, jehož hlavním cílem je zisk titulu s Ferrari, ale nedává příliš velký smysl.

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud