Jak sledovat formuli 1 na internetu legálně

Jak sledovat formuli 1 na internetu legálně

Jak sledovat závod, kvalifikaci či trénink formule 1 na internetu?

Formule 1 také u nás přešla od letošní sezóny na placené kanály Sport 1 a Sport 2, což znamená, že pokud chcete sledovat formuli 1 legálně, musíte si pořídit satelit nebo kabelovou televizi. Nebo ne?

O2 před pár dny spustila službu O2 TV Air. Za 249 Kč měsíčně získáte přístup k 30 kanálům prostřednictvím internetu – počítače, tabletu, mobilu. Možné je používat až několik zařízení současně.

V rámci programové nabídky jsou dostupné například kanály Eurosportu (kde je možné sledovat vytrvalostní závody WEC), Digi Sport 1 a 2 (tuším, že vysílá formuli 3), O2 sport (WRC) a především kanály Sport 1 a Sport 2, které vysílají v češtině tréninky, kvalifikaci i závod formule 1 a také závody GP2.

Výhody:

  • Můžete sledovat F1 odkudkoliv na PC, mobilu, tabletu, notebooku.
  • Kanál Sport 3, který vysílá záběry z onboard kamer a u jiných operátorů by neměl být k dispozici
  • Služba je podle dostupných informací bez závazku, takže ji můžete kdykoliv zrušit
  • Možnost sledovat záznam závodu, tréninku, kvalifikace i později – jakýkoliv pořad je možné shlédnout až 30 hodin zpětně. Případně je možné si jakýkoliv pořad nahrát.

Nevýhody

  • Vysílání není v HD
  • Chybí Slovak Sport, na kterém se vysílají závody IndyCar

Alternativa pouze pro fanoušky F1

Pokud vám nevadí počáteční investice (cca 3-5 tisíc) a chcete sledovat F1 raději na televizi, je další alternativou například satelitní Skylink. Zde chybí program Sport 3, ale je dostupný Sport 2 HD, Slovak Sport apod. a to už v balíčku Flexi 7 (vyberete si 7 programů z nabídky) za 269 Kč měsíčně (lze předplatit na 1 až 12 měsíců, takže mimo sezónu F1 nemusíte platit balíček Flexi 7, ale jen nižší servisní poplatek za základní nabídku).  

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud