Foto: Getty Images / Lars Baron

Foto: Getty Images / Lars Baron

 Foto: Getty Images / Lars Baron

Foto: Getty Images / Lars Baron

 Foto: Getty Images / Peter Fox

Foto: Getty Images / Peter Fox

 Foto: Getty Images / Peter Fox

Foto: Getty Images / Peter Fox

 Foto: Getty Images / Lars Baron

Foto: Getty Images / Lars Baron

 Foto: Getty Images / Lars Baron

Foto: Getty Images / Lars Baron

 Foto: Getty Images / Bryn Lennon

Foto: Getty Images / Bryn Lennon

 Foto: Getty Images / Mark Thompson

Foto: Getty Images / Mark Thompson

 Foto: Getty Images / Lars Baron

Foto: Getty Images / Lars Baron

 Foto: Getty Images / Mark Thompson

Foto: Getty Images / Mark Thompson

 Foto: Getty Images / Peter Fox

Foto: Getty Images / Peter Fox

 Foto: Getty Images / Lars Baron

Foto: Getty Images / Lars Baron

 Foto: Getty Images / Lars Baron
 Foto: Getty Images / Peter Fox
 Foto: Getty Images / Peter Fox
 Foto: Getty Images / Lars Baron
12
Fotogalerie

Jak rychlá je formule 1 v Monaku? O 20 sekund před formulí E

Jak rychlé jsou současné vozy formule 1 v ulicích Monaka? Podívejte se na srovnání s dalšími sériemi.

Jsou těžké, velké, ale v ulicích Monte Carla stále velmi rychlé. Charles Leclerc vyhrál kvalifikaci s časem 1:10.346. 

Kromě F1 jela o víkendu na trati také regionální formule, ale zejména F2 a Porsche. Před dvěma týdny se ulicemi proháněly také elektrické vozy formule E.

Série už v Monaku závodila dříve, ale na jiné a kratší verzi okruhu. Tentokrát byla trať v podstatě shodná s F1. Došlo jen k drobným úpravám.

Okruh F1 má délku 3 337 metrů, což z něj dělá nejkratší okruh v kalendáři. Drobně upravená verze pro formuli E měla délku o pět metrů kratší. Změny se týkaly obrubníku v Sainte Devote (první zatáčka) a také rozložení šikany pod tunelem.

Srovnání sérií

Série Pole position Čas Ztráta PR (km/h)
F1 Charles Leclerc 1:10.346   170,8
F2 Théo Pourchaire 1:20.985 10.639 148,3
Formule E António Félix da Costa 1:31.317 20.971 131,6
Porsche Supercup Larry ten Voorde 1:33.099 22.753 129,0

PR: průměrná rychlost

Doporučujeme

Články odjinud