Já ten zatracený závod nevyhraju, říká opět druhý Ricciardo

Já ten zatracený závod nevyhraju, říká opět druhý Ricciardo

Daniel Ricciardo z Red Bullu skončil počtvrté v řadě ve Velké ceně Singapuru na stupních vítězů, ale ani letos nevystoupil na nejvyšší stupínek. V dnešním závodě obsadil druhé místo.

Ricciardo byl nejrychlejší v obou pátečních trénincích a ve včerejší kvalifikaci obsadil třetí místo. Po startu se propadl za pozdějšího vítěze Lewise Hamiltona, ovšem vydělal pozice poté, co v první zatáčce kolidovali jezdci Ferrari Sebastian Vettel s Kimim Räikkönenem a jeho týmovým kolegou z Red Bullu Maxem Verstappenem.

Ricciardo se tak dostal na druhou pozici a po ročnících 2015 a 2016 skončil v noční Velké ceně Singapuru na druhém místě také letos. V roce 2014 pak v Singapuru skončil čtvrtý.

„Já ten zatracený závod nevyhraju!“ řekl Ricciardo. „Snažím se, snažím. Mám to tady rád, dnes jsme ale neměli naši páteční rychlost, kterou jsme ukázali v trénincích, abychom rychlostně stačili Mercedesu.“

„Jsem trochu zklamaný, že jsem přišel o vítězství, stále však musím být vděčný a šťastný za další stupně vítězů.“

Ricciardo také poznamenal, že jeho horší start mu nakonec pomohl, jelikož se tak mohl vyhnout incidentu v první zatáčce.

„Jen jsem před sebou pozoroval ten začínající chaos,“ řekl Ricciardo. „Bylo pravděpodobně dobře, že jsem měl špatný start, jinak bych se do toho pravděpodobně také připletl. Vypadalo to, že se tři snaží být jako jeden. Nevím, čí to byla vina, ale bylo to až příliš těsné.“

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud