Italská justice uzavřela špionážní aféru McLaren - Ferrari

Zaměstnanci britského týmu zaplatí vyrovnání.

Špionážní aféra z roku 2007 mezi McLarenem a Ferrari byla uzavřena italským soudem v Modeně na základě dohody mezi oběma týmy. Zaměstnanci McLarenu zaplatí finanční vyrovnání.

Právní zástupci týmů se dohodli na "nolo contendere" - McLaren tedy akceptoval, že se ke vzneseným obviněním nebude vyjadřovat a k uzavření případu dojde zaplacením finančního vyrovnání.

Bývalý šéfdesignér britské stáje Mike Coughlan musí zaplatit 180 tisíc eur, inženýři Paddy Lowe, Jonathan Neale a Rob Taylor pak každý 150 tisíc eur. Coughlan bude muset zřejmě platit ze svého, za ostatní by měl zaplatit McLaren.

"Podstatou jednání v Itálii byla formalizace záležitostí, které byly dohodnuty již dlouho předtím, především dohody ´nolo contendere´. Tento případ byl konečně uzavřen," řekl mluvčí McLarenu.

Po sportovní stránce byla špionáž McLaren - Ferrari uzavřena již na začátku minulého roku. Tým z Wokingu přišel v roce 2007 o všechny body v poháru konstruktérů a 100 miliónů dolarů, dále pak zmrazil vývoj několika komponent loňského vozu, aby vyvrátil podezření ze zneužití dat Ferrari.

Soud s Nigelem Stepneym, který vynášel tajná data Ferrari z Maranella, by měl proběhnout v březnu.

Doporučujeme

Články odjinud