Italové zesílili přední pneumatiky, mohlo by to pomoci Schumacherovi

Italové zesílili přední pneumatiky, mohlo by to pomoci Schumacherovi

Na základě zpětné vazby jezdců z listopadového testu vylepšil Pirelli přední pneumatiky tak, aby zvládaly větší zátěž a byly přesnější při zatáčení.

Na slabé přední pneumatiky Bridgestone si letos stěžoval mimo jiné Michael Schumacher. Německý pilot doufal, že Pirelli bude v této oblasti lepší, ale první specifikace, které měly týmy k dispozici v testech po GP Abú Zabí, zaostaly za očekáváními.

"Byli jsme požádáni, abychom poskytli o něco silnější přední pneumatiky, což jsme také udělali," uvedl sportovní šéf Pirelli Paul Hembery pro Autosport. "V rámci tohoto procesu jsme možná trochu rozhodili vyvážení ve vztahu k zadním pneumatikám, což jsme zaznamenali během testů. Ale to jsme během těch zbývajících testů také vylepšili."

Jezdci jako Schumacher jsou zvyklí vůz relativně agresivně vrhnout do zatáčky, a proto potřebují silné přední pneumatiky, které prudké změny směru jízdy ustojí a udrží vůz v požadované stopě.

"Byli jsme požádáni, abychom přední pneumatiku zesílili, aby byla přesnější v zatáčkách, aby jezdci měli lepší cit," vysvětloval Hembery. "Věříme, že se nám to podařilo a teď jsme dokončili práce na zadních pneumatikách, takže uvidíme, jak si povedou vozy postavené pro naše obutí."

To týmy zjistí už 1. února ve Valencii, kde začnou první letošní společné předsezónní testy. I když Pirelli práce na specifikacích jednotlivých směsí dokončil, není vyloučené, že se v průběhu sezóny budou ještě měnit.

Italský dodavatel pneumatik totiž bude během roku dál testovat a pokud by týmy požadovaly urgentní změny, mohl by jezdit i během pátečních tréninků, aby stihl upravit své obutí co nejrychleji. Soukromé testy má zatím v plánu na duben v Istanbulu a na květen v Barceloně. Později by mohl zavítat do Monzy, Spa a zpět do Bahrajnu a Abú Zabí.

Doporučujeme

Články odjinud