Infiniti bude titulárním sponzorem Red Bullu, tým změní jméno

Infiniti bude titulárním sponzorem Red Bullu, tým změní jméno

Japonská automobilka s trojnásobným vítězem Poháru konstruktérů již nějakou dobu spolupracuje. Nyní chce svůj vliv ve formuli 1 posílit.

Podle nové sponzorské smlouvy bude partnerství Infiniti a Red Bullu trvat minimálně další čtyři roky. Počínaje sezonou 2013 stáj ponese oficiální název Infiniti Red Bull Racing. Vedení automobilky je podle všeho velmi spokojeno s nárůstem zájmu o její vozy, na kterém mají nemalou zásluhu právě úspěchy rakouského týmu.

Automobilka Infiniti je divizí Nissanu, jenž spadá do portfolia Renaultu. Ten je zase dodavatelem motorů stáje Red Bull. Spekulovalo se, že by označení Infiniti nesly agregáty hřímající v útrobách vozů RB9. Představitelé Renaultu to ovšem popřeli:

"Ne, v tomto ohledu k žádné změně nedojde. Nepřejeme si, aby došlo k nějakým zmatkům," řekl šéf Renaultu Carlos Ghosn, který si ale zároveň libuje, že zvýšený zájem o Infiniti díky Red Bullu zcela naplnil ty nejoptimističtější představy.

Očekává se, že zesílené vazby Infiniti a Red Bullu se promítnou mimo finanční stránky věci i v technickém oddělení (například ve vývoji nového systému pro obnovu energie, který se zavede v sezoně 2014).

"Formule 1 každým dnem představuje pro inženýry a techniky nesmírnou výzvu. Mít možnost spolupracovat s novým technickým partnerem jako Infiniti nám přináší skvělý základ pro nastartování nových projektů, jakými jsou systémy pro obnovu energie pro rok 2014," řekl Adrian Newey, technický ředitel Red Bullu.

Doporučujeme

Články odjinud